Слънчевата перла на Испания очаква туристи


Слънчевата перла на Испания очаква туристи
Снимка: iStock

9834

За мнозина въпросът това лято е дали ще стигнат до плажовете, а след като курортите по испанския бряг бавно се оживяват, надеждата е туристите да се завърнат.

Полетите се възобновяват до дестинации като Коста дел Сол. След месеци без бизнес, хотели, ресторанти и барове се отварят и мерките за безопасност срещу коронавируса падат.

Разхождайки се по горещите златни пясъци в Марбея, спасителите Серхио и Рафа правят почивка, за да напомнят на две групи плажуващи да се държат на повече от 1,5 м едни от други.

Двамата са част от малка армия от 3000 нови плажни служители, току-що наети за лятото. Тяхната работа е да патрулират южните брегове на Испания, като внимателно следят за спазването на новите правила, за да се опитат да предотвратят всяко разпространение на COVID-19.

Някои млади мъже играят футбол и двамата пазачи ги молят да се преместят нагоре по пясъка, за да могат родителите и децата им да играят в пясъка. На семейство, донесло 4 чадъра на плажа, спасителите напомнят, че са им разрешени само два.

"Хората доста уважават спазването на правилата", казва Рафа. "Но ще видим какво ще стане, когато пристигнат туристи от всички краища на Европа."

Той се притеснява какво може да се случи, когато хората най-накрая стигнат до плажовете след месеци, в които са били затворени. "Алкохолът може да е проблем. След няколко напитки хората стават по-малко дисциплинирани", споделя спасителят.

Засега има само испански туристи на плажа и Рафа и Серхио намират за странно, че Испания, която преживя толкова много смъртни случаи от коронавируса, не тества хората, когато пристигнат.

"Съпругата ми е в група, която е изложена на висок риск, така че първия ден бях малко притеснен от това да не донеса вируса у дома от плажа", казва Рафа.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички