Защо да изберем фирма за цялостно озеленяване в София


Защо да изберем фирма за цялостно озеленяване в София
Снимка: iStock/Guliver

5585

Разполагате с необлагородено дворно пространство или градината ви е просто разпусната? Може да ви звучи като нещо несериозно, но истината е, че немалко хора се сблъскват с този проблем.

Дълги години не сте използвали имота, който притежавате, в следствие на което градината е запустяла. Или пък купувате нов имот, чието дворно пространство е необлагородено и неподдържано.

Какво правите в такъв случай? Определено дворът ще се нуждае от освежаване и дори цялостно озеленяване, но откъде да започнете?

Професионалистите от фирма за озеленяване в София UniGarden-bg.com се съгласиха да споделят част от своята практика свързана с цялостно озеленяване на дворове и градини.

От фирмата също така ни дават няколко предимства, които да ни убедят, че изборът на професионална фирма е по-добрият вариант при озеленяване на дворно пространство.

Идеен проект – доверете се на професионалистите

Цялостното озеленяване се различава от частичното по едно просто, но ключово нещо – идейният проект. Когато част от даден двор се подлага на озеленяване или просто се освежава, тогава дейността се изпълнява според наличните условия.

Когато, обаче, имате цяло дворно пространство, което следва да бъде облагородено изцяло, тогава идейният проект е ключов.

В идейния проект се изобразява абсолютно всичко, което ще присъства във вашия мечтан двор – това са например барбекюта, водни площи, аплинеум, плочопътечки и всички декоративни растения, които искате да засадите.

Кой по-подходящ да изготви такъв проект за вас, ако не професионалисти, които разполагат с нужното образование и дългогодишен опит в тази дейност?

Подвеждаща е идеята, че можем да направим подобен идеен проект сами, така че ако смятате да спестите определена сума пари, знайте, че впоследствие рискът вашият двор да не се получи така, както го искате, е повече от голям.

Изпълнение на проекта

След създаването на идеен проект идва и неговото реализиране – тук отново опитът е от ключово значение, както и фактът, че едни и същи хора са създавали и ще работят по проекта. Това създава нужната приемственост, която ще гарантира успеха на проекта в последствие.

Естествено, проектът следва първо да бъде одобрен от собствениците на имота и едва след това могат да започнат работите по озеленяването.

Винаги се започва с подготовката на терена, която е от ключово значение за последващото озеленяване.

В зависимост от настоящото състояние на терена се определят дейностите, които ще влязат в подготовката, но най-често това е пръскане с тотален хербицид, почистване на терена и облагородяване на почвата, ако тя има нужда от такова.

След това се избира видът на тревата, теренът се заравнява и валира, а след това идва и същинската част – затревяването.

Всеки проект е различен, тъй като дворните пространства и желанията на клиентите са различни, но това, което обединява всички такива проекти е желанието, както на собствениците на имота, така и на озеленителите, крайният резултат да е едно красиво творение.

Отстъпка в крайната цена

Макар и да разкрихме само една малка част от цялостния процес по озеленяване, едно нещо трябва да бъде казано от самото начало – когато изберете услугите на дадена фирма за цялостно озеленяване, тогава и само тогава може да очаквате отстъпка в крайната цена.

Ако смятате, че е добра идея да поискате идеен проект от една фирма, подготовка на терена от друга, доставка на тревни семена от трета и валиране от четвърта, то това е план, който, ако не на провал, е обречен на много тлъста крайна сума.

Избирайки услугите на една единствена фирма, които както сами може да се уверите, са доста комплексни, в повечето случаи би означавало отстъпка в крайната цена, тъй като обема на работата го предполага.

За всеки случай преди да се ангажирате крайно с някоя фирма, поинтересувайте се дали изобщо се предлагат подобни отстъпки, за да не останете с грешни впечатления впоследствие.

И накрая, от UniGarden-bg.com съветват да се доверите на опита винаги, когато имате нужда от експертност – в крайна сметка не бихте опитали сами да си извадите зъб или да смените някоя течаща тръба у вас, нали?

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички