Какви екстри ни предлагат новите iPhone 8 и iPhone 8 Plus (Снимки)


Какви екстри ни предлагат новите iPhone 8 и iPhone 8 Plus (Снимки)
Снимка: Getty Images/Guliver

10102

Освен юбилейния iPhone X, на грандиозно събитие американската компания Apple представи и смартфоните от ново поколение iPhone 8 и iPhone 8 Plus.

За разлика от юбилейния флагман, тези моделите се явяват по-скоро обновени варианти на своите предшественици iPhone 7 и 7 Plus. Устройствата са изпълнени в корпуси от стъкло вместо от алуминий, но запазват размерите на дисплеите на двата предходни модела – съответно 5,5 и 4,7 инча, както и защитата от вода и прах на ниво IP68, пише TechNews.bg.

В смартфоните са вградени стереоговорители, но стандартното 3,5-мм гнездо за слушалки отново липсва. Дисплеите на двата нови смартфона обаче използват технология TrueTone, както при таблета iPad Pro.


В основата на iPhone 8 и 8 Plus стои мощен процесор A11 bionic, който съдържа две високопроизводителни и четири енергоефективни ядра и работи в тандем с графичен контролер, разработен от Apple. По думите на компанията, производителните ядра работят с 25% по-бързо отколкото тези в предходния чип A10, икономичните ядра са по-бързи със 70%, а графиката – с 30%.

И двата модела имат 12-мегапикселови камери с апертура F1.8, като в по-големия вариант тя е допълнена с подобрен телефото модул F2.8. Камерата поддържа игри и приложения с допълнена реалност. Новите жироскопи и акселерометри позволяват точно измерване на движение.

Новост в смартфоните iPhone 8 и 8 Plus е безжичното зареждане по стандарта Qi – характеристика, която присъства и във флагмана iPhone X.

Двата модела ще станат достъпни за предварителни поръчки на 15 септември и излизат на пазара на 22 септември. iPhone 8 с 64GB памет струва 699 долара, а iPhone 8 Plus със същия обем памет има цена 799 долара. Ще се продават и версии с по 256GB памет, а цветовите вариации са сребро, сиво и злато.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички