Какво е най-интересно на света - вижте годишните резултати от Google

Какво е най-интересно на света - вижте годишните резултати от Google
Източник: Pixabay

Можете ли да предположите какво е най-търсеното нещо в Google за 2019 година? Според официалната статистика на търсачката това е словосъчетанието "Индия срещу Южна Африка".

Както може би мнозина се досещат, търсенето касае определен вид спорт. И това е малко популярният в България крикет, който обаче е истинска мания и спортна религия в Индия. А индийците определено са много значим процент от земното население!

На второ място по търсения се нарежда името на американския актьор Камерън Бойс, който почина в съня си на 6 юли тази година – на само 20-годишна възраст, заради усложнения от епилепсия. Той участва в популярния сред тийнейджърите по цял свят сериал "Джеси", както и в поредицата "Наследниците", чийто жанр е "фентъзи-мюзикъл".

На трето място в световните търсения е футболният турнир "Копа Америка" - еквивалентът на Европейското първенство по футбол, но за Южна Америка.

Що се отнася до най-търсените личности, номер едно е Антонио Браун – той е звезда в американския футбол. На второ място е Неймар, а трети е Джеймс Чарлз - може би най-популярният влогър в YouTube по отношение на до темата "грим".

Какво търсиха американците и руснаците?

Интересни са и резултатите по отношение на търсенията на гражданите на двете държави, които в най-голяма степен влияят на световната политика. В САЩ номер едно по търсене е каналът Disney Plus, следван от Камерън Бойс и от Нипси Хъсъл – един от най-известните американски рапъри. В Русия най-много са се интересували от Евровизия, от 30-годишнината от падането на Берлинската стена и от футболния мач Русия – Белгия.

Какви са били интересите в България – научете в този материал!

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.