Черен джип кара Борисов към следствения арест


Черен джип кара Борисов към следствения арест
Снимка: БГНЕС

8043

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше изведен от дома си с черен джип, който го кара към следствения арест. Бившият премиер беше изведен от 10 цивилни полицаи и ще бъде задържан за 24 часа, съобщават репортери от мястото на събитието.

В къщата на Борисов в Банкя е извършено неотложно претърсване, за което не е необходима съдебна заповед, разкри адвокатът му Менко Менков. Борисов е задържан в дома си, не пускат никой при него

Досъдебното производство срещу бившия премиер е от днес, 17 март, но още не се знае за какво е образувано. Не знам за какво е, не ми казват за какво е, сподели Менков. Ако на Борисов бъде повдигнато обвинение, той може да бъде задържан за още до 72 часа.

Адвокатът не е видял заповедта за арест, а само протокола от претърсването. Не са иззети абсолютно никакви вещи от него и от неговия дом, разказа юристът. Да видим каква заповед ще изготвят, заяви той.

По думите на Менков самият Борисов не знае за какво е задържан, тъй като полицаите не са му обяснили нищо. Адвокатът му го е предупредил да не подписва никакви документи, докато не отиде при него.

Засега няма други задържани, но униформените обискират и дома на пиарката на Борисов – Севдалина Арнаудова, която вероятно също ще бъде задържана.

Акцията в дома на Борисов започна около 20 часа тази вечер и продължи около 2 часа и половина. В първите около 60 минути при лидера на ГЕРБ не беше допускан абсолютно никой, дори адвоката му Менко Менков. Впоследствие Менков беше пуснат при клиента си. Полицията нахлу в Банкя, арестува Борисов, Горанов и Менда Стоянова

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички