Четвъртата Covid-вълна - пагубна за заведенията, но трамплин за цифровата икономика


Четвъртата Covid-вълна - пагубна за заведенията, но трамплин за цифровата икономика
Снимка: iStock

2163

Докато правителствата в цяла Европа се подготвят за нови мерки на фона на увеличаването на случаите на Covid, бизнесът е загрижен за икономическото възстановяване. Финтех компаниите и банките след пандемията

Euronews присъства на годишната Европейска бизнес среща на върха, която се провежда в Брюксел повече от 20 години и разговаря с някои от ключовите играчи на бизнес сцената, предаде БГНЕС.

Секторът на ресторантьорството и питейните заведения е един от най-засегнатите от пандемията и опасенията все още са налице. Затвориха над 3300 заведения в пандемията

Пол Скехан, старши директор "Публична политика" на Pepsico Europe, заяви: "Едно от най-големите опасения е свързано с непредсказуемостта на това, което идва. Бизнесът процъфтява в относително стабилни условия и ако погледнете назад към последните две години, това беше малко увеселително влакче от възходи и падения и всъщност части от сектора наистина се завърнаха доста силно. Ако погледнете данните на Pepsico за втората половина на миналата година и началото на тази година, дори докато се случваха втората и третата вълна, все още имаме много добри данни, но това не е същото като да знаем какво можем да очакваме и как да планираме за бъдещето".

Все пак секторите на цифровата икономика са спечелили от тази криза, ускорила развитието и донесла промени, които са тук, за да останат.

Марк Райнхард, изпълнителен вицепрезидент на германската Capgemin, подчерта, че по време на пандемията "отвореността за цифрови решения е експлодирала". Той обясни, че по принцип цифровите технологии са опазили до голяма степен бизнеса по време на пандемията. 

„Така че много компании, а също и много държавни институции приеха, че това е начинът да се действа и след пандемията. За нас това е голяма промяна и създава много работа за хората, които се занимават с дигитализация", подчерта Райнхард.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички