Ето как работят големите нехранителни магазини


Ето как работят големите нехранителни магазини
Снимка: Практикер

4918

Големите нехранителни магазини, които се разпростират на площ над 300 кв. м. работят, но не приемат клиенти. Поръчките се приемат онлайн, но могат да се вземат пред самите обекти. Това установи екип на БГНЕС, който посети няколко големи магазина в столицата. Какви са действащите ограничения в страната

До тази ситуация се стигна, след като вчера икономическият министър Лъчезар Борисов издаде указания как да работят тези обекти, които дотогава изнасяха щандове отвън или намаляваха площта, но часове по-късно те бяха отменени заради ресторантьори, които изразиха недоволство от това изключение и от премиера Борисов с мотива, че не трябва да се противопоставят бизнесите.

"Не работим. Стоката, която е заявена онлайн само се получава на входа на магазина. Клиент може да получи стоката си и на домашния адрес. Това е като услуга към момента. Магазините ни не работят. Така работим от 18.03.2021 г.", заяви управителят на магазин за бяла и черна техника Иван Ефремов.

Той каза, че поръчки приемат и по телефона. А на място, пред магазина, клиентите се консултираха от служители на обекта, които изнасяха навън съответната стока.

По думите му търпят загуби, но въпреки това ще оцелеят, като същевременно се съобразяват с наложените мерки от държавата, защото най-важно е животът и здравето на хората да бъде запазен.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички