Първа германска Tesla - до дни


Първа германска Tesla - до дни
Снимка: Tesla

4557

Американската компания за електрически превозни средства Tesla планира да произведе първите автомобили в новата си фабрика край Берлин след около седмица. Това съобщи ДПА, позовавайки се на запознати източници. Tesla отказа 1 млрд. евро помощ за завода си в Германия

Първите автомобили трябва да слязат от производствената линия на 22 март, близо две седмици, след като местната администрация даде одобрение за завода, предаде БТА. Тогава и първите клиенти ще получат автомобилите си на специално събитие в обекта в Грюнхайде, разположен източно от германската столица.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск също може да присъства на събитието.

Форумът Teslarati, водещ източник за новини и ревюта на различните предприятия на Мъск, съобщи за плановете за доставка и планираното събитие на автомобилния гигант.

Провинция Бранденбург одобри изграждането на първата фабрика за автомобили на Tesla в Европа на 4 март, когато компанията получи условен лиценз да започне производство в завода си за електрически превозни средства (EV) и в прилежащия завод за акумулаторни батерии.

Фабриката се очаква да произвежда годишно над 500 000 електромобила, задвижвани от батерии. Заводът за батерии ще генерира над 50 гигаватчаса (GWh) мощност на година. Така автопроизводителят възнамерява да изпревари европейските си конкуренти и в двата сегмента. Мъск разкри кога ще заработи гигафабриката на Tesla край Берлин

Многобройни обществени консултации, фокусирани основно върху въздействието на обекта върху околната среда, забавиха процеса по лицензиране. Главният изпълнителен директор на компанията Илън Мъск многократно изрази раздразнението си от сложността на германската бюрокрация. 

Решението за издаване на лиценз включва множество условия, които Tesla трябва да изпълни по отношение на използването на вода и контрола върху замърсяването на въздуха.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички