Мъск разкри кога ще заработи гигафабриката на Tesla край Берлин


Мъск разкри кога ще заработи гигафабриката на Tesla край Берлин
Снимка: Getty Images

6963

Гигафабриката на Tesla близо до Берлин може да получи официално одобрение за производство на първите си електромобили през октомври или скоро след това, разкри шефът на компанията Илън Мъск. Предприемачът посети завода, който се строи в Грюнхайде, на около 30 км от Берлин, предава Reuters. Печалбата на Tesla надмина 1 милиард долара, приходите летят

Tesla отложи очакваното откриване на гигафабриката до края на 2021 г., посочвайки като причина германските бюрократични препятствия. Заводът се сблъсква и със съпротивата на местна общност поради опасения, свързани с околната среда.

"Очакваме с нетърпение да получим одобрението, за да направим първите автомобили може би през октомври, ако имаме късмет", каза Мъск по време на посещение в завода.

И все пак екологичната агенция в Бранденбург все още не е дала окончателно одобрение, което означава, че не може да се изключи по-нататъшно забавяне дори до 2022 г.

Към Илън Мъск се присъедини и лидерът на Християндемократическия съюз Армин Лашет, един от фаворитите за наследник на Ангела Меркел като канцлер на Германия след федералните избори тази есен.

Лашет, чиито рейтинг спадна преди изборите на 26 септември, след като беше видян да се смее при посещение в град, засегнат от наводнения, заяви, че Германия трябва да намали бюрокрацията.

"Понякога човек има впечатлението, че изобретяването на нещо ново е технологично по-лесно от премахването на бюрокрацията в Германия", каза той пред репортери, заставайки рамо до рамо с Мъск.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички