Спасителният план на Байдън ще отвори 7 млн. работни места


Спасителният план на Байдън ще отвори 7 млн. работни места
Снимка: Getty Images

4018

Спасителният план на Джо Байдън за икономиката на САЩ ще създаде 7 милиона нови работни места. Това обяви самият президент в реч от Белия дом, коментирайки ползите за американския народ, които ще донесе неговият антикризисен пакет на стойност 1,95 трлн. долара.

Парите са предназначени за подпомагане на американците и стимулиране на пострадалата от коронакризата икономика. "Новото законодателство променя парадигмата: за първи път от дълго време този законопроект поставя на първо място работещите хора в тази държава. Това не е хипербола, а факт, след като за твърде дългово време това бяха хората на върха", изтъкна президентът.

За да разпределят трилионната помощ, Байдън и подчинените му трябва да харчат средно по 3,7 млрд. долара на ден до края на 2021 г. Или по 43 000 долара на всяка секунда до 1 януари 2022 г., показват изчисления на Бюджетната служба на Конгреса на САЩ.

Но дори и при тази скорост администрацията на новия президент ще има да харчи още много от пакета от 1,9 трлн. долара през следващите години.

Джо Байдън благодари на всички членове на Конгреса, гласували за пакета за облекчаване на последиците от коронавирусната криза, особено на сенатора Бърни Сандърс и конгресмена Джим Клибърн.

Президентът на САЩ подчерта, че благодарение на законопроекта 11 милиона безработни американци ще получат финансовата помощ и това ще бъде "най-голямата инвестиция в грижите за децата от Втората световна война насам".

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички