Великобритания се готви временно да национализира подразделение на "Газпром"


Великобритания се готви временно да национализира подразделение на "Газпром"
Снимка:

2711

Британското правителство се подготвя да постави под временно държавно управление британското подразделение за доставки на дребно на руския гигант "Газпром", тъй като много компании преустановиха връзките си с руския бизнес. Това съобщи агенция Bloomberg, цитирана от Reuters. Кризата с Украйна: Ще спре ли руският газ за Европа?

Gazprom Marketing and Trading Retail, чийто последен собственик е руската държавна компания "Газпром", е първият кандидат да бъде поставен в британския режим на специална администрация, информира Bloomberg, позовавайки се на информиран източник.

Подразделението, опериращо като Gazprom Energy, доставя над една пета от обема на газа за търговски цели във Великобритания и обслужва хиляди потребители, сред които и Националната здравна служба.

Нито Gazprom Energy, нито британското министерство на бизнеса, енергетиката и промишлената стратегия отговориха на имейлите на Reuters с молба за коментар, предаде БТА. Цената на войната: Руските олигарси изгубиха яхти, къщи и много милиарди

Междувременно Gazprom Energy се опитва да намери купувач, за да се спаси от крах, след като много големи клиенти се стремят да се освободят от мултимилиардни договори заради руската инвазия в Украйна, информира в. Sunday Times.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички