Засилени проверки по пазари, тържища и молове


Засилени проверки по пазари, тържища и молове
Снимка: Община Пловдив

5421

От днес има заповед за носене на предпазни маски на открито на пазарите и тържищата. Проверката на контролните органи цели да проверим до колко тази заповед се спазва. Това каза знам.-кметът на столицата Дончо Барбалов, който с представители на общинска полиция участва в проверка на "Женския пазар", предаде БГНЕС. 

"В част от пазара е създадена добра организация - входове, изходи, контролиране на броя на посетители, но в част от пазара има още какво да се изисква", обясни той и каза, ще е изискал контролните органи да са безкомпромисни към нарушителите и да налагат санкции. Той каза, че контролът е постоянен, но няма как да се преборят с "играта на котка и мишка" и подчерта, че в битката със заразата трябва да сме заедно. Окончателно: Пазарите ще са затворени по Великден

"От началото на седмицата имаме над 2600 проверки, извършени от Столичния инспекторат, има наложени актове по сега действащите разпоредби. Сега те са доста по-строги. От началото на месеца имаме 9 акта за неносене на маска в градския транспорт", отчете Барбалов и апелира хората да спазват мерките. Той припомни, че размерът на глобата за неносене на маска е 300 лв. 

Знам.-кметът обяви още, че в момента СРЗИ и инспекторатът извършват проверки и в моловете

"Имаме вход, през който не може да влезе гражданин без маска. Имаме дезинфектанти на входа и на изхода. Има във всеки един сектор човек, който контролира да няма струпвания в самия пазар", обясни изпълнителният директор на "Пазари Възраждане" Драгомир Димитров.

Той увери, че са изпълнени всички заповеди на здравното министерство и посочи, че от 13 март 2020 г. са имали над 50 проверки от различни контролни институции и нямат нито един съставен акт. 

Димитров каза още, че миналата година е бил прекратен договора с трима търговци, които нарушавали мерките и се закани, че всеки установен нарушител ще бъде санкциониран.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички