МЕ и КЕВР стартират кампания за по-изгодно снабдяване с ток


МЕ и КЕВР стартират кампания за по-изгодно снабдяване с ток
Снимка: iStock

2288

Министерството на енергетиката (МЕ) и Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) стартират съвместна информационна кампания „Бъди активен – плащай по-малко“. Тя има за цел да убеди клиентите на доставчици от последна инстанция (ДПИ), да изберат търговец на свободния пазар на електроенергия, съобщиха от министерството. КЕВР смъква тарифата на доставчиците на ток от последна инстанция

Снабдяването чрез ДПИ е най-скъпият вариант за получаване на електроенергия и не е дългосрочно решение. Към 1 ноември 2021 г. повече от 250 хил. небитови потребители (41% от всички), които трябваше да излязат на свободния пазар, не бяха избрали своя търговец и останаха да се снабдяват чрез ДПИ.

Комисията за енергийно и водно регулиране промени от 1 ноември методиката за изчисляване на цените на ДПИ. Мярката, която ще действа за период от 3 месеца, е част от програмата на правителството за защита на небитовите потребители от високите цени на електроенергията. Очаква се чрез променената методика цените на ДПИ да бъдат намалени с до 30 лв/мвтч.

В периода на действие на новата методика Министерството на енергетиката и КЕВР трябва да проведат информационна кампания, която да убеди колкото е възможно повече клиенти на ДПИ, да изберат доставчик на свободния пазар на електроенергия. Токът за бизнеса поскъпна рекордно. Ще издържат ли фирмите?

В рамките на информационната кампания на МЕ и КЕВР специално създаден за целта видеоклип ще бъде разпространяван чрез Българската национална телевизия, на интернет сайтовете на двете институции, във фейсбук профила и youtube канала на МЕ, чрез касите на Изипей, както и чрез информационна агенция „Фокус“. Информационните листовки ще се разпространяват чрез каналите на електроразпределителните дружества в страната. Националното сдружение на общините също съдейства за реализация на кампанията и ще разпространи информационните материали до своите членове.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички