Поскъпването на газа от септември може да е с повече от предвижданите 17%


Поскъпването на газа от септември може да е с повече от предвижданите 17%
Снимка:

2965

Поскъпването на природния газ от септември може да е малко повече от предвижданите сега 17 %. Причината е, че изчисленията са правени преди две седмици, а през този период борсовите цени на синьото гориво продължават да се увеличават. Ново поскъпване на газа готви "Булгаргаз"

Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов и председателя на енергийния регулатор Иван Иванов по време на общественото обсъждане на цените.

„Цените на европейските газови пазари продължават да се повишават спрямо цените от предходните месеци и то значително, като достигат рекордни нива за последните години“, каза той, предаде БНР.

„По отношение на цената, която вие ни давате, и която е валидна към 10 август, очаквате ли повишение?“, запита Иван Иванов.

„Надявам се дори да има увеличение то да бъде несъществено. Прогнозната цена на „Булгаргаз“ за септември месец се очаква да с близо или с над 20 процента по-ниска от усреднената цена на европейските газови хъбове за доставка през месец септември“, отговори Павлов. Експерт: Скокът в цените на тока и парното ще бъде по-голям от прогнозирания

„Между 10 и 11 евро на европейските газови хъбове цената е по-висока за фючърси с доставка за месец септември от това, което вие предлагате за българските потребители“, посочи Иван Иванов. Скок в цената на природния газ и топлинната енергия от 1 юли

Окончателните цени ще станат ясни на 1 септември.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички