ТЕЦ AES Гълъбово спечели златно отличие от Кралското дружество за предотвратяване на злополуки


ТЕЦ AES Гълъбово спечели златно отличие от Кралското дружество за предотвратяване на злополуки
Снимка: AES

3829

ТЕЦ AES Гълъбово беше отличена със златна награда от Кралското дружество за предотвратяване на злополуки за своите високи резултати по отношение на безопасността и здравето на работното място в периода от 1 януари до 31 декември 2021 г. Безопасността е сред основните ценности на AESкато компания и винаги е поставяна на първо място.

Кралското дружество за предотвратяване на злополуки е британска организация, която работи за превенцията на животозастрашаващи наранявания в резултат на инциденти. Наградите, които дружеството връчва, са сред най-престижните в света. Всяка година за отличията се борят почти 2000 кандидати от 50 държави.

Златното отличие, присъдено на ТЕЦ AES Гълъбово, е още едно признание за отлично функциониращите системи и култура за здраве и безопасност на работното място, високият контрол на риска и изключително ниските нива на несъответствия и наранявания. AES България успешно завърши годишната ремонтна програма в ТЕЦ AES Гълъбово

"Ние в AES винаги поставяме безопасността на първо място и тя е сред нашите основни ценности. Във всичко, което правим, безопасността и здравето на нашите служители, са наш приоритет", коментира Мариана Геренова, изпълнителен директор Експлоатация на AES България.

Това е второто значимо признание за AES България, свързано с безопасността, само в рамките на месец. Неотдавна ТЕЦ AES Гълъбово и най-големият вятърен парк в страната "Свети Никола" бяха отличени с Международните награди за безопасност 2022, връчвани от авторитетния Британски съвет за безопасност.

За AES България

AES е най-големият инвеститор в енергийния сектор в България. Компанията е собственик и оператор на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово и е мажоритарен собственик и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – "Свети Никола", край Каварна.

За да научите повече, посетете уебсайта на компанията. Последвайте AES България във Facebook: @AESBG и Youtube: AES Bulgaria.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички