За престъпно нехайство на Булгартрансгаз алармират от АБВ


За престъпно нехайство на Булгартрансгаз алармират от АБВ
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

3877

За престъпно нехайство от страна на Булгартрансгаз по отношение на живота и здравето на хората алармират от АБВ и настояват за незабавна оставка на ръководството на компанията. Това обяви пред журналисти зам.-председателят на партията Любомира Ганчева. 

Тя съобщи, че след като съдът е задължил дружеството да отговори на отправени от АБВ въпроси за взрива преди време край Петрич, е получен отговор, но заобикалящ поставените въпроси. "Няма институция, която да накара Булгартрансгаз да си свърши работата, дори съдът не може", коментира Ганчева.

Тя конкретизира, че от партията са поискали от дружеството да посочат какви са причините за аварията, при която 300 м. газопровод са гръмнали и съобщи, че според отговора, това била нормална експлоатация.

"3 месеца след първия взрив имаше втори край Плевен", посочи Ганчева и изрази недоумение какви са добрите практики на компанията.

От АБВ са поискали протокола от последната техническа проверка на газопреносната мрежа и информация за стойността на ремонта.

Ганчева изрази съмнения дали изобщо се проверява и поддържа мрежата "или се намираме на минно поле и някой формално извършва проверка, а като стане взрив си мълчи".

АБВ сезира ОЛАФ за повече от двойно оскъпен газопровод

За стойността на ремонта, от дружеството посочили, че тръбите, които са сменени, са на стойност 17 600 лв., посочи Ганчева и изтъкна, че за стойността на тези тръби един човек на минимална работна заплата ще работи 2 години, а един пенсионер на минимална пенсия - 6 години ще получава пенсия.

За отговори по всички зададени от АБВ въпроси, партията отново ще търси съдебно съдействие, заяви Ганчева.

Тя добави, че АБВ ще отравят писмени въпроси и към енергийния министър Петкова. Какво възнамеряват да я попитат и защо, четете ТУК.

 

 

 

 

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички