НАП публикува попълнените данъчни декларации


НАП публикува попълнените данъчни декларации
Снимка: Actualno.com

16359

Електронната услуга за предварително попълнените данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица ще бъде пусната на 16 март, съобщиха от приходната агенция.

За първи път ще бъдат включени още данни за получени суми от наложени платежи и информация за продажба на моторни превозни средства, които са били собственост на декларатора по-малко от 12 месеца, съобщават от НАП.

В момента пощенски оператори коригират подадени от тях данни в приходната агенция, за да се елиминират случаите, в които ЕГН на служител на юридическо лице е посочено като получател на суми по наложен платеж, а на практика изпращачи на пратките, съответно реални получатели на плащанията, са фирми.

В предварително попълнените данъчни декларации се включват доходите по трудов договор, хонорари и граждански договори, доходите от наем при отдаване на имот на юридически лица и земеделски субсидии.

Данните бяха изпратени в НАП от фирмите и самоосигуряващите се лица. Предварително попълнените данни могат да бъдат редактирани или премахвани, като достъпът до услугата става или с безплатния персонален идентификационен код (ПИК) на приходната агенция или с електронен подпис.

Крайният срок за подаване на годишната данъчна декларация тази година е по-дълъг. Заради почивните дни около Великден декларации ще се приемат до 5 май.

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички