Николай Денков: Комуникационна кампания за еврото ще започне септември - октомври


Николай Денков: Комуникационна кампания за еврото ще започне септември - октомври
Снимка: iStock

2206

Крайно време е да разберем, че страховете, които съвсем умишлено се насаждат срещу еврото, в огромна степен са неоснователни. Това заяви министър-председателят Николай Денков, който отговаря на въпроси на граждани и медии на живо в официалната страница на Министерския съвет във Facebook. Премиерът обяви, че комуникационна кампания за еврото ще стартира септември – октомври.

Според него преминаването от лев в евро ще спести доста средства и на бизнеса, и на хората, на които им се налага да използват еврото. „Трябва да внимаваме за инфлацията, трябва комуникационна кампания, цените трябва да бъдат показани 6 месеца по-рано и в евро, и в лева. Кампанията е важна, но беше забавена – не мога да кажа умишлено или не. Очакваме да стартира през септември – октомври в пълния си размер“, обясни Денков.

За приемането на България в Шенген и несъгласието на Австрия и Нидерландия Николай Денков посочи, че проблемът в Австрия е големият брой мигранти. „108 000 души са се записали, търсейки статут за бежанци в Австрия, и това за тях е голям проблем. Една част от тях са от България“, обясни той.

Денков подчерта, че усилията са насочени към намаляване на мигрантите, които навлизат на наша територия, хващането им у нас, работа с европейските структури. „Един от новите акценти са опитите да бъдат блокирани организаторите. В Нидерландия проблемът е повече върху правосъдната система, проблемите в нея, борбата с корупцията“, посочи Денков и добави, че законите, приети от Народното събрание, са усилия в тази посока.

Денков коментира и че работата по бюджета за догодина (Бюджет 2024) започва буквално от днес. Провеждат се редица срещи, за да бъдат определени основните приоритети и как те да се остойностят. „Работата ще върви в ускорени темпове, за да изпълним сроковете и в края на октомври да представим бюджета пред Народното събрание“, отбеляза той.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Николай Денков обясни защо договорът с "Боташ" крие големи рискове

Ето какво може да поскъпне при приемането на еврото

Каква е позицията на Испания за присъединяването на България към Шенген?

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички