Спад в акциите на Amazon. Може да струва на Безос 15 млрд. долара


Спад в акциите на Amazon. Може да струва на Безос 15 млрд. долара
Снимка: Getty Images

4907

Богатството на Джеф Безос може да се стопи с над 15 млрд. долара през днешната търговия, след като финансовите резултатите на Amazon.com разочароваха инвеститорите и предизвикаха солиден спад с над 10% на акциите на водещата компания за електронна търговия при отварянето на Уолстрийт. Джо Байдън предлага минимум 20% данък върху доходите на милиардерите

Акциите на компанията поевтиняват силно, след като късно снощи тя обяви, че е излязла на загуба през първото тримесечие, като в същото време отбеляза най-слабо повишение на продажбите си от 2001 г. насам, предаде БНР.

Ако този първоначален ценови спад се запази, нетната стойност на богатството на Безос може да спадне до около 155 милиарда долара, според индекса на милиардерите на агенция Bloomberg Billionaires Index. През миналата година богатството на Джеф Безос достигна пик от 210 мрд. долара.

Още преди днешното поевтиняване на акциите на Amazon, Джеф Безос, който е най-богатият човек в света след Илън Мъск, вече беше четвъртият най-голям губещ през тази година, като състоянието му се сви с 23 милиарда щатски долара към края на вчерашната търговия, според Bloomberg Billionaires Index.

Неговата компания Amazon се бори с по-високите разходи за труд след прекомерно наемане на персонал по време на пандемията и със скока на инфлацията, която може да ограничи размера на продажбите.

В четвъртък вечерта компанията отчете нетна загуба от 3,84 млрд. долара през първото тримесечие (загуби от 7,56 долара за акция) в сравнение с печалба от 8,1 млрд. долара през същия период на миналата година. Вчера Зукърбърг загуби $ 29 млрд., а днес Безос може да спечели $ 20 млрд.

Приходите (продажбите) на Amazon пък се повишиха с едва 7,3% до 116,44 млрд. долара, надвишавайки слабо пазарните очакванията.

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички