Амстердам със строги мерки в квартала на "червените фенери"


Амстердам със строги мерки в квартала на "червените фенери"
Снимка: Getty Images

6521

Властите в Амстердам предприеха редица мерки, за да гарантират спазването на социалната дистанция в квартала на "червените фенери" през уикенда, пише сайтът NLTimes.

Предвиден е еднопосочен пешеходен трафик по стратегически пътища и затваряне на пренаселени участъци. Жителите ще могат да влизат и да напускат района по всяко време, обещаха от местната служба за сигурност.

Откакто нидерландското правителството облекчи мерките срещу разпространението на коронавируса, все повече хора от Нидерландия и съседните страни посещават Амстердам. През изминалия уикенд това доведе до задръствания в центъра на града, което предизвика безпокойство от възникване на ново огнище на Covid-19.

За да се предотвратят подобни ситуации през предстоящите почивни дни, посетителите в района на "червените фенери"ще бъдат под постоянно наблюдение.

В петък и събота от 18:00 ч. и през нощта ще се осъществява еднопосочен трафик по лентите и алеите в квартала. Зоните, в които се съберат твърде много хора, може да бъдат временно затворени. Подобни мерки ще бъдат предприети за регулиране на тълпите от пазаруващи.

Амстердам иска да привлича "качествени туристи"

Градът ще използва табели и социални медии, за да предупреждава за струпване на хора и за да инструктира гражданите какво да правят.

От службата по сигурността предупреждават собствениците на фирми, че е тяхна отговорност да гарантират дистанцията между своите клиенти от метър и половина, както и спазването на строги хигиенни мерки.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички