Европа е разединена за ски сезона


Европа е разединена за ски сезона
Снимка: iStock/Guliver

2544

Много европейци обикновено се отправят към ски пистите преди Коледа, но континентът е разделен по въпроса дали да отвори зимните курорти през този сезон. 

Италианският премиер Конте предупреди за опасността от ски ваканциите през тази година. "Не можем да си го позволим", каза той. Конте беше един от няколкото лидери на ЕС, редом с германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон, които се опитаха да координират общоевропейска сделка за отлагане на ски сезона. 

Италия, Германия и Франция са затворили лифтовете и ски съоръженията си преди Коледа. Това широко въведено затваряне означава, че популярните курорти в Алпите и Доломитите ще загубят милиарди евро приходи. Туристическите служители побързаха да разкритикуват плана, а президентът на един френски туристически курорт попита: "Значи 400 души в парижко метро няма да се заразят, но четирима души на ски лифт ще го направят?" 

Австрия вярва, че може да предложи безопасни почивки, след като ограниченията бъдат облекчени и карането на ски ще бъде разрешено там след 24 декември, въпреки че правилата за спазване на карантината могат да означават, че курортите ще се посещават от вътрешни туристи. Австрия за сега не смята да разреши на алпийските хотели да работят.

Швейцарските курорти имат разрешение да работят, при условие че спазват строгите мерки за безопасност. 

Някои се страхуват, че - без консенсус - почиващите ще пътуват на големи разстояния, за да посетят отворените и работещи ски курорти.

Във Франция ще се извършват произволни гранични проверки, за да се предотврати пътуването на туристите за ски почивки в съседни страни като Швейцария, предаде Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички