Инвестиция за 50 млн. долара: В Абу Даби построиха река насред пустинята


Инвестиция за 50 млн. долара: В Абу Даби построиха река насред пустинята
Снимка: Facebook, Al Ain Adventure Park

2627

В Абу Даби построиха река насред изпепеляваща пустиня – това не е обикновена река, а част от парк за 50 млн. долара, построен между планините на Абу Даби от едната страна и пустинята от другата, пише CNN.

Разположен в град-оазис Ал Айн, само на час и половина от центъра на Абу Даби, Al Ain Adventure Park гордо претендира за титлата „най-добра дестинация в Близкия изток за рафтинг, каяк и сърф“.

Това е необичайна гледка в регион, където няма естествени реки, а летните температури често стигат до 49°C. В страна, където почти всичко е създадено изкуствено, включително плажове, сняг и дори дъжд, Al Ain Adventure не е изключение.

В парка можете да изживеете каране на каяк и рафтинг от световна класа. Каналите с вода се простират на 1,2 км, като осигуряват предизвикателно пътуване за каякари и рафтъри от всички нива.

Al Ain Adventure Park получи международно признание като център за спортни професионалисти, които искат да усъвършенстват уменията си в различни дисциплини.

Привличайки спортисти от цял свят, включително шампиони по сърф, рафтъри и олимпийски отбори по каяк, паркът се превръща в предпочитана дестинация за тренировки.

Всяка година, от ноември до март, над 300 спортисти от 35 страни се събират за интензивни тренировки. Някои от най-важните състезания, провеждани в парка, включват престижното Световно първенство по рафтинг, организирано от Международната федерация по рафтинг през 2016 г. и серия от тренировки по слалом и каяк.

Поддържането на воден парк насред пустинна среда поставя уникални предизвикателства, които изискват щателна поддръжка и внимателно управление.

Паркът разчита на обезсолена вода, доставяна от друго емирство в страната, Ras Al Khaimah, разположено на над 300 км.

Този процес включва превръщане на морската вода в прясна вода, която след това се третира, за да отговаря на стандартите за качество. Използват се около 12,4 млн. галона вода във всеки един момент.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Въпреки кризата: Технологични компании влагат милиарди в Близкия изток

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички