Нов потребителски индекс измерва качеството на хотелските услуги у нас


Нов потребителски индекс измерва качеството на хотелските услуги у нас
Снимка: occa-design.com

3418

Нов потребителски индекс ще измерва качеството на услугите в хотелите в България. Разработен е по инициатива на Хотелския форум. При изчисляването на индекса HotScore™ (Hotel Score) основно значение имат отзивите и оценките на гостите на хотелите, публикувани в над 200 онлайн платформи, като Booking, Tripadvisor, Holiday Check, Google и други. Други фактори, които също имат значение, са категорията на хотела, броят на коментарите и оценките в различните платформи и др.

Годишният индекс е изчислен на база над 1500 хотела в България – отговарящи на условието да имат 20 и повече стаи и категория три и повече звезди. В резултат е съставена класацията TOP 100 Best Hotels in Bulgaria 2022, в която са поместени 100-те хотела с най-висок HotScore™ в страната.

Задачата на индекса е да представи реалното качество на хотелската услуга у нас, благодарение на гостите на хотелите, посочват от форума. Целта на индекса е да мотивира собствениците да задържат добрите резултати или да ги подобрят, но и да е полезен за потребителите. А хотелите, които през тази година не се класират, да се мобилизират, така че да увеличат шансовете си през следващата година. Хотелите, класирани в топ 100, ще получат специален стикер. Нова измама: Плащаме за хотел 2 или 3 звезди, оказва се къща за гости 

На 19 януари предстои участниците в класацията TOP 100 Best Hotels in Bulgaria 2022 да бъдат отличени на специална церемония в София. Хотелският форум е най-голямото професионално събитие в хотелския бранш. Започнало преди над 7 години, всяка година събира стотици собственици и мениджъри на хотели, туроператори, доставчици, официални гости и медии, които обсъждат актуалните предизвикателства и възможности в бизнеса и създадат нови делови партньорства.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Колко ще ни струва почивката в България тази зима?

С колко ще се повиши цената на почивката през зимата?

Какво е сънен туризъм и защо е толкова популярен напоследък?

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички