Продадоха един от най-красивите гръцки плажове


Продадоха един от най-красивите гръцки плажове
Снимка:

23523

Катарският емир продаде прочутият плаж Навагио на гръцкия остров Закинтос. Според ексклузивна информация на гръцки медии държавната катарска група Al Rayann е прехвърлила апетитния парцел на чуждестранна компания с неизвестен собственик. Сделката е осъществена от лондонски адвокати преди няколко дни.

Земята бе закупена през март 2014 г. от PIMANA S.A., като след това беше прехвърлена на катарците за 9 млн. евро, а плановете на бившите съдружници на Емир Хамад бин Халифа Ал Тани бяха да превърнат района в рай на земята.

Инвестицията обаче с бюджет от 2 млрд. евро остава само амбициозен план, тъй като гръцката църква и местните власти оспорват валидността на договора и искат неговата отмяна, подавайки жалби до съда. Площта на залива принадлежи към манастира "Св. Георгиос Кримнон" и включва известния плаж Навагио. Гърция ограничава туристите на Санторини

Магическият залив е ограден от високи отвесни скали, а до него може да се стигне само по вода, което го превръща в още по-екзотичен и впечатляващ.

Плажът дълго е наричан от местните Свети Георги. Но преди близо 4 десетилетия кораб, който пренася контрабандни цигари, се разбива в залива и е изхвърлен на брега от вълните. С годините пясъкът обгражда останките му от всички страни и сега изглежда, сякаш ръждясалият кораб е изникнал по магически начин насред плажа.

Този инцидент носи и новото име на местността – започват да я наричат Заливът на корабокрушенците. Така плажът вече е известен като Навагио и се превръща в символ на целия остров Закинтос и едно от най-популярните места в Гърция.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички