С какво България привлича туристи от Далечния изток?


С какво България привлича туристи от Далечния изток?
Снимка: iStock

2041

България може да се окаже много привлекателна дестинация за посетители от Далчения изток. Страната ни има сериозен потенциал да привлече туристи от далекоизточните пазари. Не само в София, но и в по-малко населените места. Това заяви Н. Пр. Джонгин Бе, извънреден и пълномощен посланик на Република Корея в Република България по време на работна среща с министъра на туризма Зарица Динкова.

По думите на министър Динкова в момента се поставя акцент на популяризирането на специализираните видове туризъм – приключенски, планински, балнео, СПА, културен, исторически, винен. Подготвят се силни рекламни кампании, които не само да поддържат присуствието на България на най-важните пазари, но и я утвърждават като достъпна и предпочитана туристическа дестинация.

Снимка: iStock

„Отличителен символ за България е розата. Произвеждаме най-качественото в света масло от рози, което се използва от световни козметични марки. Тя очарова не само с цвят и аромат. Използва се и в гастрономията, редица компании произвеждат все повече разнообразни продукти от роза, които са полезни за здравето“, отбеляза министър Динкова и покани Н. Пр. Джонгин Бе на следващия празник на розата в Казанлък.

„България се променя изключително бързо. Културният ви туризъм, празникът на розата биха били чудесен начин да разкажете на света за вашата страна“, заяви посланикът на Република Корея в България.

Снимка: Министерство на туризма

Сред възможностите за промотиране на България на далекоизточните пазари Н. Пр. Джонгин Бе очерта заснемането на корейски филми и продукции у нас, както и различни видеа, които да се разпространяват в YouTube, като ще засилят допълнително интереса към страната ни. И в момента клипове заснети от корейски младежи в София са преглеждани десетки хиляди пъти в мрежата.

Министър Динкова допълни, че за подобряване на сътрудничеството между българския и корейския туристически бизнес, може да се организира B2B туристически форум между представители на българския и корейския туристически бизнес.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Световната организация по туризъм ще направи Пътеводител за кулинарен туризъм за България

Ще рекламират България като голф дестинация

Посещенията на София през 2023 година надхвърлиха с 20% предпандемичните нива

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички