След Германия и Русия свали забраната за пътуване до България


След Германия и Русия свали забраната за пътуване до България
Снимка: istock

5091

Добри новини за родния туризъм дойдоха от Русия. След като Германия извади България от списъка с рискови зони за пътуване през миналата седмица, Русия последва същия пример. Руският оперативен щаб, занимаващ се с мерките около пандемията, е свалил забраната за пътувания на туристи до България и още 15 други страни в Европа и Северна Африка.

Това ще доведе до възстановяване на чартърните полети, като някои туроператори у нас вече са били уведомени, че резервациите на руски туристи ще се реализират от края на юни, предава вестник „24 часа”, позовавайки се на представители на бранша.

Преди две седмици служебният министър на туризма Стела Балтова посочи, че консулските ни служби в Русия е наредено да издават визи на руски граждани с готовност за пътуване, дори и да нямат все още самолетни билети. Чартърните полети от Русия и България бяха спрени, като решението от Русия може да разреши този проблем.

През миналата седмица пък България влезе официално в зеления списък на Германия за безопасни зони за пътуване, като решението е в сила от 30 май. Това стана възможно след като институтът Роберт Кох извади страната ни от списъка на рисковите зони за пътувания.

 

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички