Турция няма да затваря хотели заради коронавирус


Турция няма да затваря хотели заради коронавирус
Снимка: iStock/Guliver

4386

Хотелите в Турция, в които се появят случаи на коронавирус, няма да бъдат затваряни. Всички служители са преминали програма за подготовка, която е разработена в съответствие със сертификата за здравословен туризъм, заявиха от заявиха от Федерацията на хотелиерите (TUROFED) пред ТАСС.

При поява на заразен с коронавирус почиващ служителите ще действат съгласно инструкциите на Министерството на културата и туризма на Турция. В хотелите са предвидени специални изолирани стаи, затова няма да се налага те да бъдат затваряни изцяло. Турция не се отказва от ол инклузива и шведските маси

Tурските хотелиери няма да повишат цените на услугите си през тази година, независимо от увеличените разходи, свързани с борбата с коронавируса.

В началото на май Министерството на културата и туризма на Турция съобщи, че започва програма за сертифициране на здравословния туризъм, която влиза в сила от началото на туристическия сезон през 2020 г.

Тя предвижда въвеждане на засилени мерки за пътниците по летищата, на които ще бъдат раздавани защитни маски, ще им се мери температурата, а на терминалите ще бъдат монтирани кабини за дезинфекция.

В страната действа пакет от мерки за подсигуряване здравето на персонала в туристическия бранш. Здравословното състояние на служителите ще бъде проверявано редовно, а освен това ще бъдат обучавани по въпросите на грижата за здравето, личната и обществената хигиена.

В Турция потвърдените случаи до момента са близо 234 000, от които 217 497 са оздравели, а общо 5747 са починали.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички