Туристическият сектор иска среща с бъдещия редовен кабинет


Туристическият сектор иска среща с бъдещия редовен кабинет
Снимка: obzorcity.com

1369

Туристическият бизнес отправя настоятелна молба за среща с бъдещия редовен кабинет, на която да бъдат обсъдени перспективите пред сектора. Това става ясно от отворено писмо от българския туристически бранш до номинираните за премиери и лидерите на политическите формации, които ги издигнаха, предава БТА. Писмото от името на бранша е подписано от проф. Георги Рачев – Председател на Алианса на туристическата индустрия в България (АТИБ) и от Теодора Жилкова и Ричард Алибегов – съпредседатели на Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ).

В писмото се напомня, че двете организации вчера заявиха, че категорично не приемат обявената кандидатура за министър на туризма – Зарица Динкова, с аргумента, че няма как да работят с човек, „който няма никаква експертиза в сектора“.

„До момента никой не ни чува. По тази причина отново публично настояваме за среща, на която да изложим аргументите и предложенията си“, пишат от бранша в писмото си и посочват, че в „тежката криза, в която се намира България, е изключително важно държава и бизнес да работят заедно“.

Членове на КБТБ са Българското конгресно бюро, Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Българската туристическа камара, Националният борд по туризъм.

Членове на АТИБ са Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, Асоциация на екскурзоводите в България, Асоциацията на специализираните експерти в туристическата индустрия, Българската асоциация на туристическите агенции, Сдружението на туроператори и туристически агенции „Обединение бъдеще за туризма“.

Зарица Динкова е номинирана за министър на туризма в правителство на „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ-СДС с втория мандат. Тя е магистър по дипломация и международни отношения, Университет Комплутенсе и Дипломатическа школа към Министерството на външните работи на Кралство Испания, Мадрид, според информация на сайта на „Демократична България“. Тя е зам.-министър на външните работи на България в двете служебни правителства през 2021 г. Главен политически съветник в ЕП. Има опит като мениджър на големи международни проекти за ООН и ЕС.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Кои са министрите в кабинета "Денков-Габриел"?

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички