"Инерком": Имаме валиден договор с ЧЕЗ, работим за финализиране на сделката

Инерком: Имаме валиден договор с ЧЕЗ, работим за финализиране на сделката

"Инерком и ЧЕЗ имат валиден договор. Инерком полага всички необходими усилия за изпълнение на отлагателните условия по договора-получаване на регулаторно разрешение и е в очакване на одобрението му." Това пишат от Инерком България ЕАД в съобщение до медиите.

"Сделката между ЧЕЗ и Инерком следва законовите изисквания, компетентни да се произнасят са само определените по закон български институции.

Инерком има подкрепата на глобални инвестиционни банки за финализиране на сделката", уточняват още от дружеството.

Придобиването на ЧЕЗ предизвика сериозен скандал през февруари, а пет месеца по-късно Комисията за защита на конкуренцията забрани сделката. "Инерком" обжалва решението, но делото за разглеждане на казуса по същество е насрочено чак за май 2019 г.

Преди дни стана ясно, че пазарджишката компания все още не е превела парите за сделката. Чешки медии интерпретираха това като предстоящ провал на продажбата. Нужното финансиране е над 300 млн. евро.

Докато течаха преговорите между София и Прага, Комисията за защита на конкуренцията не разреши на „Инерком“ да купи българските активи на ЧЕЗ, тъй като кандидатът притежава соларни паркове. Впоследствие шефката на "Инерком" - Гинка Върбакова, прехвърли собствеността, но КЗК отново не разреши разглеждане на сделката, тъй като първото решение на Комисията все още се обжалва в съда.

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.