Разследват източване на НОИ, бащата на Тита може би е сред заподозрените

Разследват източване на НОИ, бащата на Тита може би е сред заподозрените
Източник: Facebook

Специализираната прокуратура и ГДБОП провеждат операция в Силистра и София срещу група, занимаваща се с източване на бюджета на НОИ. Това каза зам. главният прокурор Иван Гешев пред Нова телевизия.

„Преди около час започна операция на Специализираната прокуратура, съвместно с ОДМВР-Силистра и ГДБОП, касаеща група, занимаваща се с източване на бюджета и в частност бюджета на НОИ. Акция се провежда и в София. Провеждат се действия по разследване, по претърсване на адреси. Събиране на доказателства. Към момента, доколкото ми е известно, няма задържани лица. Единственото, което мога да потвърдя е, че се извършват действия в дома на бащата на певица“, заяви Гешев. 

Смята се, че става въпрос за бащата на певицата Тита, но Гешев не потвърди официално това.

По думите му лицето, срещу които са предприети тези действия, е директор на НОИ. Той обясни, че групата се е занимавала от години с издаването на неистински документи за трудов стаж например в мина, с които хора с минимален или никакъв стаж се пенсионират и получават максимална пенсия.

„Задържа се дебитната карта, по която се получава пенсията, докато представител на групата не изтегли 10 хил. лв., колкото струва услугата“, обясни зам. главният прокурор.

„Потърпевша е държавата и всички български граждани, защото се източва бюджетът на НОИ и тези пари не отиват у хора, които наистина са работили“, добави той.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.