Фактори оказващи влияние върху лихвеният процент на кредита ви за кола


Фактори оказващи влияние върху лихвеният процент на кредита ви за кола
Снимка: vsichki-krediti.com

3016

Когато договаряте лихвени проценти за автомобил - винаги трябва да преговаряте - това помага да знаете срещу какво сте изправени. Преди да се насочите към дилър, оценете тези шест фактора, за да определите дали имате добри шансове за получаване на заем и при каква ставка.

Кредитна оценка

Повечето хора знаят, че техният кредитен рейтинг влияе върху това дали са одобрени за заем и влияе върху лихвения процент, при който се начислява този заем. Повечето заемодатели изискват добра оценка, въпреки че това не означава, че ще бъдете отхвърлени, ако резултатът ви е по-нисък.

Кредиторите знаят, че повечето хора се нуждаят от превозно средство, поради което изискванията за одобрение на кредит за автомобил, са много по-снизходителни, отколкото да кажем за обикновен заем. Много хора могат да се финансират с по-ниски резултати от кредитната оценка или дори без или с ограничена кредитна история. Автомобилните кредитори се грижат повече за доходите и способността ви да извършвате плащанията, отколкото за кредитната ви история.

Доход

Доходът е основен определящ фактор при кандидатстване за кредит. Назначаването на работа на пълен работен ден показва, че ще можете да извършвате плащания всеки месец. Размерът на вашата заплата обаче не е единственият критерий. Наетият служител може да си осигури по-лесно кредит, отколкото самостоятелно наетото лице. Освен това, в рамките на категорията самонаети, шансовете за получаване на заем са по-големи за тези с регистриран бизнес спрямо работещите на свободна практика.

Продължителност на срока

Колкото по-дълъг е срокът на кредита ви, толкова повече лихви ще платите по него. Условията могат да варират например от 36 месеца до 72 месеца. Лихвените проценти по кредитите за автомобили варират. Изборът на срок се свежда до това колко можете да си позволите да плащате на месец. Ако можете да си позволите по-високи вноски, срокът ви ще бъде по-кратък и общата изплатена лихва ще бъде по-ниска.

Източник: vsichki-krediti.com

 

 

Още от Кредити


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички