Частен монетен двор черпи гости с питиета в епруветки, като в Менделеевата таблица


Частен монетен двор черпи гости с питиета в епруветки, като в Менделеевата таблица
Снимка: Булминт

3047

Частен монетен двор посрещна студенти и преподаватели с питиета в епруветки и цветове, като на елементите от Менделеевата таблица. Това се случи в деня на отворените врати в рафинерията на „Булминт“. Гостуваха им преподаватели и студенти от химическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и химици от практиката.

Събитието е посветено на чествания през месец май професионален празник на химика.

Идеята за шеговитото посрещане с тематичен коктейл - освежаващи напитки в цветовете на елементите според подредбата им в Периодичната система, е на химиците от рафинерията и аналитичната лаборатория на монетния двор. По време на специално организирания опознавателен тур посетителите се запознаха с всички процеси, свързани с рафинирането, както и с използваните методи за анализ на благородни метали, съобщиха от компанията.

„Тъй като рафинериите за благородни метали не са отворени за посетители, ние решихме да разчупим този стереотип и да поканим хора, посветени на химията, които могат да оценят това, което виждат, и колеги, които са запознати с нашата работа поне на теория. Въпреки че думата „химия“ плаши хората, чиито професии не са свързани с нея, аз и колегите ми сме готови да внесем яснота по теми, свързани с нашата компетентност“, каза ръководителят на рафинерията на Мая Иванова.

„Смятаме, че всяка развиваща се компания трябва да има прозрачна дейност и по своему да образова обществото“, каза в приветствието си управителят на „Булминт“ инж. Пламен Запрянов. Той допълни, че с рафинерията си монетният двор реализира проект за разширение и усъвършенстване на своята производствена дейност и вече извършва рафиниране на благородни метали до чистота 999.9.

Денят на отворените врати в „Булминт“ е инициатива, която има амбицията да се превърне в традиция и да даде възможност за срещи и обмяна на опит между настоящи и бъдещи химици от академичния свят и от практиката.

„Булминт“ е български частен монетен двор, базиран в Пловдив, и една от най-динамично развиващите се компании в страната. Основната ѝ дейност включва рафиниране и преработване на благородни метали, а също така създаване на инвестиционни продукти и колекционерски медали във висше (proof) качество.

Продуктите на „Булминт“ достигат до пазарите на благородни метали на 5 континента – Европа, Северна Америка, Азия, Африка, Австралия и Нова Зеландия. На българския ритейл пазар реализира инвестиционни и колекционерски продукти от злато и сребро чрез онлайн магазин и два шоурума – в Пловдив и София. В момента компанията има над 150 служители.

Още от Пловдив: 

Агенцията по вписванията обжалва решението на съда за Пловдивския панаир

Община Пловдив посреща 24 май с богата програма

Окончателно: Гергов погълна Пловдивския панаир

Избраха публично съдията по делото за варненските акции на Пловдивския панаир

 

Още от Спестявания


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички