BMW представи автомобил, сменящ цвета си само с натискане на един бутон


BMW представи автомобил, сменящ цвета си само с натискане на един бутон
Снимка: Motor

6665

BMW предизвика сензация на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас, като показа автомобил, който променя цвета си само за няколко секунди. Досега, смяната на цвета беше възможна само с използване на автокозметика като специалните бои за коли.

BMW влезе в битка с българските ханове и завладя Шумен

Новата технология улеснява промяната на цвета на екстериора на автомобила буквално с натискане на един бутон. В конкретния случай е показан тъмносив автомобил, който става бял за няколко мига. Смяната на боята се случва пред зрителите и изглежда много ефектно, но мнозина се чудят дали тази технология ще се види и в серийните автомобили.

Моделът iX Flow разполага с технологията E Ink, като идеята е да се сменя цвета на автомобила в зависимост от настроението и желанията на собственика. Тази технология определено отваря много възможности за персонализиране и BMW очакват тя да може да има комерсиално приложение, и то не само по отношение на екстериора на превозните средства.

„Дигиталното изживяване няма да се ограничава само до екраните в кабината в бъдеще. Ще има все повече и повече сливане на реалното и виртуалното“, каза Франк Уебър, член на борда на директорите на BMW, предаде БГНЕС. Mercedes и BMW с нов ход за повишаване на цените

Промените в цвета стават възможни чрез електрофоретична технология, при която определени пигменти се подчертават чрез стимулация с електрически сигнали, което в крайна сметка води до промяна в цвета на повърхността на автомобила. Става дума за специално покритие ePaper, което се нанася върху повърхността на автомобила.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички