Човек загина, а други 20 са ранени при инцидент с Tesla в Париж


Човек загина, а други 20 са ранени при инцидент с Tesla в Париж
Снимка: Tesla Motors

8359

Таксиметрова фирма в Париж спря използването на автомобили Tesla Model 3 в своя автопарк, след като едно от превозните средства е участвало в инцидент, при който загина един човек и бяха ранени 20 други. Шофьори с Тesla не успяха да подкарат колите си – приложението им забило

Таксиметровата компания G7 заяви, че ще спре използването на 37 от своите превозни средства Tesla, докато не приключи полицейското разследване на инцидента във френската столица.

Източници, близки до разследването, съобщиха, че трима души са в болница в тежко състояние.

По данни на френски медии колата се е блъснала с велосипедист, трима пешеходци и микробус, предаде БГНЕС.

Министърът на транспорта Жан-Батист Джебари каза, че в момента няма предположение, че инцидентът е свързан с технически проблем с превозното средство.

Министърът каза пред радио RMC, че е разговарял с главния изпълнителен директор на Tesla Europe, който обяснил, че не е имало сигнали за нарушена безопасност за този модел.

Tesla не отговори на искания за коментар, но обяви, че ще съдейства на разследването. Спад на акциите на Tesla след фатална катастрофа с електромобил на компанията

Заместник-главният изпълнителен директор на G7 Ян Рикордел каза, че таксиметров шофьор, който не е на работа, е карал семейството си до ресторант, когато се е случила катастрофата. Мъжът се опитал да спре, но вместо това колата е ускорила. Не е ясно дали е била в режим на автопилот.

От американския автомобилен завод са категорични, че първоначалното разследване е изключило техническа неизправност на превозното средство. От таксиметровата компания са категорични, че ще запазят спирането на Tesla Model 3, докато тече разследването.

Tesla събира подробни данни от сензорите и камерите на своите превозни средства и е използвала такава информация в миналото, за да оспори твърденията, че злополуките са причинени от неправилно функционираща технология. САЩ разследват системата за автопилот на Tesla

G7 е една от най-големите таксиметрови компании в Париж, с 9000 свързани шофьори, които са независими оператори и притежават своите превозни средства.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички