Електромобили с пробег до 800 км. разработва Stellantis


Електромобили с пробег до 800 км. разработва Stellantis
Снимка: Alfa Romeo

3553

Автомобилният производител Stellantis заяви, че планира да разработи четири платформи за електрически превозни средства, които да предлагат до 800 километра пробег, за да помогнат на потребителите да преодолеят безпокойството за пробега, предаде АФП, цитирана от БГНЕС. 

Четиринадесетте марки в групата, включително Alfa Romeo, Fiat, Opel, Peugeot и Jeep, ще започнат да пускат електрически превозни средства с акумулаторни батерии (BEV), използвайки новото шаси през 2023 година. Автомобилите на бъдещето: Кой двигател е най-добрият?

"Тези платформи ще бъдат преработени, за да станат чисти BEV платформи", заяви изпълнителният директор на групата Карлос Таварес във видеоконференция с акционери, присъстващи на годишното събрание. 

Субкомпактните, SUV и пикапите ще предлагат пробег от 500 километра, компактни - 700 километра и седани 800 километра, което е значително повече от сравними BEV, които вече са на пътя. 

„Тези платформи ще донесат значителен напредък за справяне с тревожността на обхвата на BEV“, каза Таварес. 

Загрижеността относно необходимостта от презареждане по време на по-дълги пътувания е един от проблемите, които задържат купувачите. 

Таварес каза на акционерите "ускоряваме този ход на електрификация". 

Американско-европейската група се стреми да утрои продажбите си на хибридни и електрически превозни средства тази година, за да достигне 14% от общите продажби. До 2025 г. тя се надява да увеличи този процент до 38% и до 70% през 2030 г. Производителят на Fiat, Opel и Peugeot затваря 5 завода 

Stellantis е създадена по-рано тази година от сливането на Fiat-Chrysler и PSA, френска група, която включва Peugeot, Citroen и Opel.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички