Ford ще произвежда луксозни спортни джипове в Румъния


Ford ще произвежда луксозни спортни джипове в Румъния
Снимка: Ford

12282

Американският автомобилен производител Ford е разширил новата гама Puma с допълнителни опции за мощност и ниво на оборудване, като може да се похвали с най-обширната линия досега за вдъхновения от SUV компактен кросоувър. Моделът, произведен в Румъния, ще има и нова луксозна версия - Puma ST-Line Vignale.

Клиентите вече могат да поръчат модели Puma, като варианта с 1,5-литров дизелов двигател EcoBlue със 120 к.с., такъв, оборудван с нова седемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител и луксозен нов вариант Puma ST-Line Vignale, съобщиха от Ford Europe.

Всички тези версии на всъдехода Puma се произвеждат в завода на Ford в Крайова, Румъния. Ford е инвестирал приблизително 200 млн. евро в модерната си фабрика в Крайова, за да подпомогне производството на Puma. Така общата инвестиция на групата в Румъния възлиза на близо 1,5 млрд. евро от 2008 г. насам.

Puma ST-Line Vignale ще бъде най-луксозният SUV, произведен в Румъния. Уникалните му детайли включват сатенена алуминиева горна решетка и съраунд, долна решетка от абанос, долна броня с цвят на каросерията и голям заден спойлер. Стандартната спецификация включва LED фарове, кожени седалки Windsor, кожен волан Manacor, премиум саунд система B&O и система Ford KeyFree.

По-късно тази година Ford също ще започне да произвежда нова спортна версия - Ford Performance Puma ST.

"Клиентите ни казаха, че искат редица опции, които да помогнат да намерят комбинация от стил, оборудване, производителност и ефективност, които са точно за тях. Това е нещо, което се ангажирахме да им предоставим с Puma, а с новата Puma ST, идваща по-късно тази година, все още не сме приключили", заяви Рьолант де Ваард, вицепрезидент по маркетинг, продажби и сервиз на Ford за Европа.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички