Mercedes-Benz направи нова важна крачка към електромобилите


Mercedes-Benz направи нова важна крачка към електромобилите
Снимка: Mercedes-Benz

3905

Mercedes-Benz представи мащабен план за над 1 милиард евро, с който глобалното му производство ще премине към системи за електрическо задвижване от 2024 г. Новите производствени процеси включват сглобяване на батерии, електрически задвижващи модули и оси, пише Reuters.

Заводите в Каменц и Унтертюркхайм в Германия, както и в Пекин, които вече сглобяват батерии за електрически и хибридни модели, ще сглобяват батерии за модели на предстоящите платформи MMA и MB.EA, а друг обект за сглобяване на батерии очаква подкрепа от регионалното правителство.

Фабриките в Унтертюркхайм, Пекин и Себеш в Румъния ще произвеждат електрически задвижващи агрегати за автомобили на новите платформи, като Хамбург и Унтертюркхайм ще останат водещите заводи за сглобяване на електрически оси и компоненти. "Няма място, което да не е включено", казва пред журналисти шефът на продукцията Йорг Бурцер.

Ръководството на компанията и синдикатите се споразумяха през юни за пренасочване на европейските автомобилни заводи към електромобили.Така фабриката в Синделфинген се превръща в дом за автомобили от висок клас на платформата AMG.EA, в Бремен и Кечкемет в Унгария ще се сглобяват основните луксозни модели, а в Ращат и Кечкемет - базовите модели превозни средства.

Производителят на автомобили е разделил заводите си за производство на двигатели с вътрешно горене и електрически автомобили на отделни производствени линии, но сглобяването на батерии и двигатели на една и съща линия е по-сложно, казва Бурцер.

Все пак много от заводите за производство на компоненти ще продължат да произвеждат части за автомобили с двигатели с вътрешно горене, докато има търсене. Германският автопроизводител смята да продава само електрически автомобили до 2030 г. на местата, "където пазарните условия позволяват". Mercedes се отказва от двигатели на бензин и дизел

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Гигантите Volkswagen и Mercedes подкрепят забраната за бензинови и дизелови автомобили

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички