Mercedes се готви да съкрати 30 000 работници


Mercedes се готви да съкрати 30 000 работници
Снимка: Daimler

5376

Компанията Daimler, която произвежда известната марка автомобили Mercedes-Benz, може да намали работната си сила с цели 30% поради коронавирусната криза, съобщава германското бизнес списание Manager Magazine.

Автомобилният гигант има за цел да намали постоянните разходи в Европа с 22%, като планира да съкрати до 30 000 работни места в световен мащаб, включително незаетите позиции.

Изпълнителният директор на Daimler Ола Калениус ще представи своя план за намаляване на разходите пред надзорния съвет на компанията до края на месеца.

За съкращенията в производителя на Mercedes се говори още от края на миналата година, но настоящата цифра е значително по-голяма от очакваното. Влияние за радикалните мерки е оказала кризата с коронавируса, която задълбочи проблемите в автомобилната индустрия и донесе огромни загуби на производителите. Преходът към електромобили също струва много пари и огромен брой работни места на отрасъла.

Volkswagen сменя шефа по продажбите

Междувременно германският бизнес вестник Handelsblatt съобщи, че шефът на продажбите на Volkswagen Юрген Стакман вече няма да бъде част от германския автомобилен производител, посочвайки като възможна причина ниските продажби на водещите модели на компанията Golf и Passat.

Mercedes, BMW, Volkswagen и сие: Залезът на старата германска слава

Този ход може да бъде една от промените, които Volkswagen обяви през юни, когато разкри, че компанията ще пренареди ръководството си и ще преотстъпи част от отговорностите.

Във вътрешна поща, която беше разкрита в средата на юни, финансовият директор на компанията Франк Уитър твърди, че германският производител на автомобили очаква "лошо второ тримесечие".

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички