Tesla изтегля повече от 2 милиона превозни средства, за да поправи дефектна система


Tesla изтегля повече от 2 милиона превозни средства, за да поправи дефектна система
Снимка: Tesla

1678

Tesla изтегля повече от 2 милиона превозни средства, за да поправи дефектна система, която трябва да гарантира, че водачите обръщат внимание на пътя, когато използват системите за автопилот. Това съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на документи, публикувани от американският регулатор за автомобилна безопасност.

Двегодишно разследване

Изтеглянето на автомобилите последва двегодишно разследване на Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ (NHTSA) на поредица от катастрофи, станали по време на използване на частично автоматизираната система за шофиране на Tesla. Някои от инцидентите дори са довели до смъртни случаи.

Още: Най-продаваният автомобил в САЩ скоро ще бъде само хибрид

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата казва, че нейното разследване е установило, че методът на автопилота за гарантиране, че водачите обръщат внимание на пътната настилка, може да е неадекватен и "може да доведе до предвидима злоупотреба със системата".

Изтеглянето обхваща почти всички реализирани на пазара в САЩ автомобили на Tesla, откакто системата за автопилот е активна през 2015 г.

Водачите - пияни и на задната седалка

Мнозина от години настояват за по-строго регулиране на системата за наблюдение на водача, която открива основно дали ръцете му са на волана.

Още: Tesla ще произвежда бюджетни елетромобили за 25 000 евро в Германия

Автопилотът може да управлява, ускорява и спира автоматично в своята лента, но е система за подпомагане на водача и не може да шофира сам. Независими тестове са установили, че системата за наблюдение е лесна за заблуда, до такава степен, че шофьорите "зад волана" са били пияни или дори седят на задната седалка, докато автомобилът се придвижва.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички