Tesla прави зарядна станция за електромобили в София


Tesla прави зарядна станция за електромобили в София
Снимка: Tesla

12106

Американският производител на електрически коли Tesla изгражда зарядна станция за електромобилите си в София. Устройството трябва да бъде готово до юни 2021 г., което е потвърдено и на официалния сайт на компанията на милиардера Илън Мъск.

Супербързата зарядна станция ще е втората на Tesla в България, след като през миналата година най-сетне беше открита тази в Пловдив. Тя е 4 колонки с мощност от по 150 kW и се намира пред луксозния хотел "Империал", свързван с бившия градоначалник Иван Тотев. Tesla идва в Сърбия и Хърватия. А в България?

Зарядната станция в града под тепетата беше открита заедно с другите две станции на Tesla в съседна Сърбия – в Белград и край Ниш.

Успоредно с тази в София, компанията на Илън Мъск трябва да открие още зарядни станции в региона – в Одрин и в четири града в Румъния – Букурещ, Тимишоара, Питещ и Сибиу.

Tesla продължава експанзията си на Балканите, като планира да изгради още няколко зарядни станции в Сърбия, както и в Босна и Черна гора. Компанията има най-много такива устройства в Хърватия и Словения, като смята да построи още десетки.

Въпреки че Tesla има доста фенове у нас, България засега не е сред държавите, в които се предлагат електромобилите ѝ. Марката все още няма представителство или сервиз в страната ни.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички