Apple отново получи забрана за проджаба на смарт часовници в САЩ


Apple отново получи забрана за проджаба на смарт часовници в САЩ
Снимка: iStock

3363

Apple отново получи забрана да продава два модела смарт часовници в САЩ заради съдебна битка за патентен спор, обяви BBC.

По-рано на технологичния гигант беше разрешено да продава своите часовници Series 9 и Ultra 2, докато течеше процедурата, но апелативен съд в САЩ отмени това решение.

Вносът на часовници също е засегнат. Междувременно Apple обяви, че ще премахне оксиметъра от часовниците си в САЩ, за да задържи търсенето.

Това е последният обрат в спора между фирмата и компанията за медицински технологии Masimo.

Masimo и отделението Cercacor обвиниха производителя на iPhone в бракониерство на ключов персонал и предприемане на други стъпки за кражба на разработена от него технология за измерване на нивата на кислород в кръвта.

През октомври Комисията за международна търговия на САЩ заяви, че е съгласна, че Apple е нарушила някои патентни права и издаде заповед, забраняваща определен внос и продажби. Тя трябваше да влезе в сила в края на декември, но беше спряна, докато тече обжалването.

Снимка: Getty Images

Повечето версии на часовниците на Apple, включително Series 9 и Ultra 2, включват функцията от 2020 г. В модела SE обаче я няма.

Основателят и главен изпълнителен директор на Masimo Джо Киани каза, че решението показва, че „дори най-големите и мощни компании трябва да зачитат интелектуалните права на американските изобретатели и трябва да се справят с последствията, когато бъдат хванати да нарушават чужди патенти“.

Apple заяви, че „категорично не е съгласна“ с мнението на Комисията за международна търговия на САЩ, че е нарушила някои патентни права.

„В очакване на обжалването, Apple предприема стъпки, за да изпълни решението, като същевременно гарантира, че клиентите имат достъп до Apple Watch с ограничени прекъсвания“, гласи изявление на компанията.

Apple вече има лидерското място на световния пазар на смартфони, тъй като измести Samsung от първото място за първи път от 12 години.

Това представлява над 1/5 от смартфоните, доставени през 2023 г., според данни на International Data Corporation, публикувани тази седмица.

Източник: BBC

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Коя компания ще е стане първата с пазарна капитализация от 4 трлн. долара?

Защо iPhone струва много повече в Европа, отколкото в САЩ?

Apple намалява изоставането си от Samsung на пазара на смартфони

Колко пари щяхте да спечелите, ако вместо нов iPhone купувахте акции на Apple?

Още от Джаджи


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички