Apple ще пусне iPad вместо iPhone със сгъваем екран


Apple ще пусне iPad вместо iPhone със сгъваем екран
Снимка: ConceptsiPhone

8064

Apple вероятно ще пусне iPad със сгъваем екран през 2024 г., тъй като американският технологичен гигант скоро ще започне да експериментира с технология за сгъваеми устройства. Това предвижда анализаторската компания CCS Insight в своя годишен доклад, в който анализаторите на групата прогнозират бъдещи продукти и тенденции.

Новата им прогноза е, че Apple първо ще пусне сгъваем iPad след две години, вместо сгъваем iPhone. Такъв подход на компанията от Купертино би бил съвсем различен от други големи производители на смартфони като Samsung, които заложиха на сгъваеми смартфони, а не на таблети.

"В момента няма смисъл Apple да прави сгъваем iPhone. Смятаме, че те ще избегнат тази тенденция и вероятно ще пробват със сгъваем iPad", казва пред CNBC Бен Ууд, ръководител на изследванията в CCS Insight.

По думите му сгъваемият iPhone ще бъде изключително голям риск за Apple. "На първо място, трябва да е невероятно скъп, за да не канибализира съществуващите iPhone", предупреждава Ууд.

Според експерта един сгъваем iPhone сигурно ще струва около 2500 долара. За сравнение iPhone 14 Pro Max на Apple с най-голямата вградена памет, който е най-скъпият модел в момента, струва около 1600 долара.

Друг голям риск е, че ако Apple има някакви технически проблеми със сгъваемия телефон, това ще предизвика мощна вълна от критики срещу компанията на Стив Джобс.

И все пак Apple няма друга алтернатива, освен да реагира, защото интересът към сгъваеми устройства набира скорост, така че ще започне с iPad, смята Ууд. Компанията ще има възможност да се научи как да прилага и мащабира технологията за сгъваем екран, както и да "вдъхне нов живот" на гамата iPad.

Има различни слухове, свързани с намеренията на Apple да разработва продукти със сгъваем екран.

Компанията за пазарни проучвания Display Supply Chain Consultants прогнозира, че производителят на iPhone ще навлезе на пазара на сгъваеми смартфони най-рано през 2025 г. Според тях Apple проучва сгъваема технология за дисплеи с размер около 20 инча. Това означава, че може би разработва ново сгъваемо преносимо устройство.

За нов сгъваем iPhone се говори от поне 4 години. Миналата година Минг-Чи Куо от TF International Securities, виден анализатор на Apple, известен със своите достоверни прогнози, каза, че компанията може да пусне iPhone със сгъваем екран през 2024 г.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Колко трябва да работят българите и европейците за един iPhone?

Apple смята да пусне нов евтин iPhone догодина

Как да водите два разговора едновременно с iPhone

Ще ремонтираме iPhone-а си сами

Още от Джаджи


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички