Новият iPhone 15: Какви са подобренията в новите устройства на Apple?


Новият iPhone 15: Какви са подобренията в новите устройства на Apple?
Снимка: Getty Images

3202

Apple представи новия си iPhone 15 във вторник, който е с по-ярък дисплей и 48-мегапикселова камера и с батерия със 100% рециклиран кобалт, на фона на спад на пазара на смартфони в световен мащаб и проблемите с продажбите в Китай, пише Reuters.

От компанията заявиха, че сателитната връзка на iPhone 15 вече може да се използва и за повикване на пътна помощ. Той пуска функцията съвместно с Американската автомобилна асоциация (AAA) в САЩ.

Apple каза, че и iPhone 15, и калъфът за зареждане на слушалките AirPods Pro се предлага с кабел за зареждане от типа USB-C, което позволява използването на същите кабели, които вече се използват за iPad и Mac.

Вътрешността му ще бъде оборудвана със същия чип A16 Bionic, който е и в основата на iPhone 14 Pro. Цените на iPhone 15 започват от 799 долара до 899 долара за iPhone 15 Plus.

Изпълнителен директор на Apple каза, че компанията е използвала машинно обучение, за да може устройството да разпознава хора в кадър, позволявайки на потребителите да превърнат снимка в портретна такава веднага или по-късно в галерията си.

Събитието в централата на Apple в Купертино, Калифорния, са провежда на фона на продължаваща икономическа несигурност, особено в Китай, третият по големина пазар на Apple, където компанията е изправена пред предизвикателства, свързани с удължените ограничения за използването на iPhone в държавни служби и това, че Huawei Technologies представи първия си флагман от няколко години насам.

Apple показа и новия си часовник Series 9 с функция за „двойно докосване“, при която потребителите докосват два пъти палеца и някой от пръстите си, без да докосват часовника, за да отговарят на телефонни обаждания, например.

„Apple Watch Ultra 2 има нови функции, полезни по време колоездене и гмуркане и най-яркият екран, който Apple някога е правил“, казват от компанията.

„Apple вече няма да използва кожа в нито един от продуктите си“, заяви Лиза Джаксън, ръководител на екологичния отдел на компанията. Компанията заменя някои от тези продукти с текстил, наречен FineWoven, който според нея на допир е като велур.

Изпълнителният директор Тим Кук също заяви, че Apple е „напът“ да представи своите очила за смесена реалност Vision Pro в началото на 2024 г.

Докато Apple въвежда нови функции и продукти, iPhone генерира над половината от продажбите на Apple в размер н 394,3 млрд. долара през 2022 г.

Глобалният пазар на смартфони се е сринал от общо 294,5 млн. доставени телефона до 268 млн. през второто тримесечие, но доставките на Apple са намалели най-малко спрямо останалите големи производители на смартфони, намалявайки от 46,5 млн. до 45,3 млн., сочат данни на Counterpoint Research.

„Истината по въпроса е, че се намираме в период с много голям спад на пазара на смартфони“, заяви Боб О'Донъл, ръководител на TECHnalysis Research.

О'Донъл призна, че ще следи и за всякакви намеци за плановете на Apple с т.нар. генеративен изкуствен интелект, технологичната тенденция зад приложения като ChatGPT на OpenAI и асистента на Microsoft Copilot за неговия софтуер Office.

Анализаторите неведнъж са разпитвали Apple за плановете ѝ за такава технология, но досега компанията не е дала отговор на въпроса, с изключение на коментарите на главния изпълнителен директор Тим Кук през юли, че тайната работа на компанията по технологията увеличава разходите ѝ за изследвания.

„Ще пусне ли Apple усъвършенствана форма на Siri? Това би било нещо, което ще предизвика известно вълнение“, смята О'Донъл.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Стана ясно кога излиза на пазара новият iPhone 15

Ново споразумение: Qualcomm ще доставя 5G чипове на Apple до 2026 г.

Световният пазар за смартфони преживява най-лошата година от десетилетие насам

Още от Джаджи


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички