Продадоха първо поколение iPhone за 100 пъти по-висока цена от оригиналната


Продадоха първо поколение iPhone за 100 пъти по-висока цена от оригиналната
Снимка: Getty Images

4541

Първо поколение iPhone от 2007 година бе продаден за над 63 000 долара по време на онлайн аукцион, проведен през уикенда. Сумата е над 100 по-висока от оригиналната цена на смартфона. Опаковката на устройството е непокътната, като аукционерът LCG Auction посочва, че става дума за „първо издание” iPhone, предава CNN.

Оригиналният iPhone се продаваше в миналото на цена от 599 долара, като предлагаше на ранните потребители на Apple 3.5-инчов екран с 2 мегапиксела камера, място за съхранение в размер на 4 GB или 8GB, интернет връзка, както и iTunes. Смартфонът не предлага магазин за приложения, работи само на 2G мрежа и може да се ползва единствено в мрежата на щатския телеком AT&T.

Наддаването за смартфона е започнало в началото на този месец на цена от 2 500 долара. Според сайта на LCG, за устройството са били реализирани 27 наддавания. Основателят на платформата Марк Монтеро посочва, че 10 души са наддавали за устройството, като победителят е физическо лице от САЩ.

Уникален iPhone ще бъде продаден за поне 50 000 долара

През октомври миналата година, друг никога не отварян iPhone първо поколение, бе продаден за над 39 000 долара отново на аукцион, проведен от LCG.

Смартфонът iPhone промени начина, по който милиарди хора по света комуникират, извършват разплащания, работят и се забавляват.

Снимка: Getty Images

Говорейки по време на годишното Macworld изложение през 2007 година, тогавашният шеф на Apple Стив Джобс започва презентацията си по следния начин: ”Днес заедно ще напишем история.” Джобс нарича новия смартфон „революционен мобилен телефон”, който включва екстри като iPod, телефон и както той се изразява „интернет комуникатор”.

За дълъг живот на батерията на телефона - професионални съвети

„Положението днес е лошо”, казва той по адрес на мобилното сърфиране в интернет. „Истинска революция е е да вкараме web сърфиране в телефон”, добавя той.

Още от Джаджи


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички