Уникален iPhone ще бъде продаден за поне 50 000 долара


Уникален iPhone ще бъде продаден за поне 50 000 долара
Снимка: Getty Images

4789

Първо поколение, неотварян iPhone от 2007 година се очаква да бъде продаден за повече от 50 000 долара, щом отиде на търг.

Телефонът, който има 2-мегапикселова камера и 8 гигабайта памет, е подарен на Карън Грийн, когато получава нова работа. Но Грийн вече има нов телефон и освен този iPhone не е съвместим с нейната съществуваща уеб мрежа. Вместо да отворите чисто новия смартфон, Грийн го оставя на етажерката и той стои там в продължение на години, разказва Business Insider.

През октомври Грийн научава, че първото поколение iPhone от 2007 година е продадено за над 39 000 долара. 5 причини да продадете стария си телефон, вместо да го държите в шкафа

Художникът на козметични татуировки се свързва с LCG Auctions, аукционната къща, която се занимава с продажбата и се оказва зарината от оферти на собственици на стари iPhone. "Получихме обаждания от всички, но 99% от тях нямаха същото. Но Карън имаше наистина уникално произведение със страхотна история зад него.", разказва пред Business Insider основателят на LCG Auctions Марк Монтеро.

"Беше шокиращо, защото бяхме получили толкова много глупости.", добавя Монтеро. LCG Auctions поставя приблизителна цена от "50 000 долара и нагоре" по телефона. Търгът започва в четвъртък и ще приключи на 19 февруари.

Когато излиза на пазара, първото поколение iPhone се продава с 4 гигабайта памет за 499 долара или с 8 гигабайта за 599 долара. "Телефонът със сензорен екран ще комбинира достъп до интернет и iPod музика с вградена 2-мегапикселова цифрова камера и функции за възпроизвеждане на видео", съобщи Guardian по онова време.

През десетилетието след пускането на смартфона на пазара Apple продаде 1,2 милиарда iPhone, доминирайки пазара на смартфони. iPhone стана на 10 години

През 2019 г. Грийн се появява в телевизионно шоу, където оценителят на антики Лори Вердераме оценява нейния iPhone на 5000 долара.

Оттогава цената на уникалното устройство се повишава. Грийн обаче е решила да продаде iPhone сега, за да подкрепи своето новосъздадено студио за козметични татуировки в Ню Джърси.

"Ако можех да задържа телефона още 10 години, вероятно бих го направила. Единствената причина, поради която продавам този телефон, е, че трябва да подкрепя този бизнес.", признава Грийн пред Business Insider.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Какво означава i в iPhone и останалите продукти на Apple

Ограничават производството на iPhone. Задава ли се недостиг?

Apple намалява производството на един iPhone, но увеличава на друг

Най-великите технологични устройства в историята според Time

Още от Джаджи


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички