Български регион ще си сътрудничи с Тоскана


Български регион ще си сътрудничи с Тоскана
Снимка:

1012

България получи предложение да определи регион, който да бъде включен в мрежата от европейските региони по Програма „Европа 2020", който официално ще бъде представен в Брюксел в началото на октомври тази година. Поканата беше отправена по време на работна среща на заместник-министъра на земеделието и храните Бюрхан Абазов (на снимката) и министъра на земеделието на регион Тоскана Джани Салвадори, в рамките на „Изложение на селските райони на Тоскана 2013 г". Инициативата е на регион Тоскана и до момента са представени 27 кандидатури за участие на различните европейски страни. Целта е да бъде засилено сътрудничеството между различните европейски райони за обмяна на опит и добри земеделски практики, както и сътрудничество в областта на науката и технологиите в земеделието.

Предстои да бъде изготвено рамково споразумение, в което да бъдат конкретизирани основните области на сътрудничество между МЗХ и земеделското министерство на Тоскана.

Освен в областта на науката, селекцията, лабораторните изследвания партньорството между аграрните университети, взаимното сътрудничество в областта на биоземеделието има голям потенциал, подчерта по време на срещата зам.- министър Абазов. Той поясни, че България разполага с много добри предпоставки, сред които са изключително подходящите климатичини условия, опитът на Тоскана в това отношение е голям и полезен за страната ни.

  • Етикети:

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички