Греков: Притесняват ме определени назначения, затова правим малко промени


Греков: Притесняват ме определени назначения, затова правим малко промени
Снимка:

546

Притесняват ме определени назначения, затова земеделското министерство е едно от ведомствата, които прави най-малко промени в състава си. Това заяви пред „Нова Телевизия” министърът на земеделието и храните Димитър Греков, цитиран от „Фокус”. В момента към МЗХ работят 22 000 души. По повод на назначението на Петко Арнаудов  за шеф на Горското стопанство в Царево Греков обясни, че ще преразгледат каквото е необходимо, за да няма напрежение.  

Земеделското производство е подложено на голямо изпитание през последните 20 години, коментира още министърът. 80% от продукцията на зеленчуци и плодове у нас е вносна, което създава трудност на местните производители. Според Греков на тях трябва да им се предоставя помощ в началото на годината,  за да могат да подготвят почвата и да заложат за следващата година посевът.

„Искаме една част от парите за следващата година, да се даде до Нова година, именно, за да може да се подготвят земеделските производители. 20% от населението се занимава със земеделие, важно е да отидем до тях и да чуем техните проблеми. През последните два месеца съм се срещна с над 30 браншови организации. Важно е да се чуят исканията им. Води се един диалог, който трябва да бъде толерантен от двете страни”, каза още министър Греков.

  • Етикети:

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички