Изплащат субсидиите на земеделците през февруари 2014 г.


Изплащат субсидиите на земеделците през февруари 2014 г.
Снимка:

535

Субсидиите на земеделските производители ще бъдат изплатени през февруари 2014 г., заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков, цитиран от БТВ. „Ако се говори в общ мащаб, както е прието в европейските държави - от 1 декември да започне плащането”, подчерта министърът и допълни, че „не искаме да пречим на колегите и ще спазим това, което е било и досега, за да могат да бъдат изплатени тези близо 1 млрд. лв., които трябва да постъпят при земеделските производители за догодина - те ще бъдат осигурени в следващия бюджет още в началото на 2014 година”.

По време на среща в Арбанаси, организирана от Националната асоциация на зърнопроизводителите,  Греков каза още, че до края на август ще бъдат подготвени комплекс от мерки, които да гарантират целогодишен контрол на внос и износ на земеделска продукция.

По думите му с проверките по границите, които са направени, не е преборена спекулата. Затова били необходими мерки, с които да се решат окончателно поне част от проблемите за пазара на нашите зеленчуци.

Министърът е натоварил заместника си Явор Гечев и други експерти с разработването такъв комплект от мерки тип „румънски”, т.е. да има пълен контрол над продукцията. Според него по този начин ще се увеличи значително приходът в държавната хазна, защото ще бъде ударен сивият сектор.

  • Етикети:

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички