Израелски инвеститори дават 2 млн. лева за производство на биотор в Пловдивско


Израелски инвеститори дават 2 млн. лева за производство на биотор в Пловдивско
Снимка:

863

Над 2 милиона лева ще вложат тази година израелци в производството на биотор от калифорнийски червеи в село Калековец, Пловдивско. Проектът вече е стартирал, финансирането се осигурява за сграда и оборудване.

"Развитието на земеделието е бъдещето на България", категоричен е Арон Герон, управител на израелско-българското дружество "Сензор С", което вече 10 години инвестира у нас. Само през миналата година израелската група предприемачи са реализирали 6 милиона лева в различни проекти в региона. Преди 5 месеца Герон обяви, че започват проучване на потенциала за производство на плодове и зеленчуци в Пловдивско. Целта на изследването е изграждането на мащабен агроцентър до Калояново, теренът вече е закупен.

"Проучванията показаха, че е още малко рано за такъв агроцентър. Надявам се да го осъществим на по-късен етап", съобщи израелският инвеститор. Той уточни: "Акцентът в момента трябва да е към подпомагане увеличаването на селскостопанска продукция и усилията на "Сензор С" ще бъдат насочени в тази посока през 2013 и 2014 година. Предвиждаме да продължим тук инвестирането в земеделие".

Израелските предприемачи реализират проектите си в нашето селско стопанство и опазване на околната среда съвместно с българските си партньори, оперирайки чрез дружеството "Булплод Тракия". Инвестиционните намерения на "Булплод Тракия" в областта на земеделието през тази година се разрастват. Освен в производството на биотор фирмата ще се съсредоточи и в осъществяването на проект за биологична течна тор, както и в създаване на трайни насаждения с био ябълки около Калековец.

  • Етикети:

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички