Мъчат се да ни изхвърлят от бизнеса, твърди концесионерът на Ропотамо


Мъчат се да ни изхвърлят от бизнеса, твърди концесионерът на Ропотамо
Снимка:

624

Нелоялен конкурент се опитва да ни изхвърли от бизнеса. Така концесионерът на парк „Ропотамо” „Венис Марина” коментира информацията, че в река Ропотамо има мъртва риба, която се е появила заради дейността на фирмата.

От „Венис Марина” уточняват, че след проверка на РИОСВ – Бургас, РЗИ – Бургас, ИАРА и „Басейнова дирекция” е установено, че намерената мъртва риба край реката всъщност е умишлено хвърлена във водата и то в замразено състояние.

Ето и какво е показала инспекцията на компетентните органи и какви са изводите от нея според „Венис Марина”:

- откритите мъртви риби са чернокоп и таранка – нито един от тези видове не вирее в река Ропотамо. Чернокопът е морска риба, а таранката – язовирна.

- по това време на годината дори и в морето няма чернокоп. В момента този вид риба е нараснал до лефер и навлиза в размножителен период. Малките рибки на лефера ще станат чернокоп през есента, когато всъщност е и сезона за улов.

- обявените за отровени риби са открити единствено и само в района на моста, който се намира на приблизително на 7 км от устието на река Ропотамо. Никъде другаде по цялото течение на реката не са открити мъртви риби.

- инспекторите от ИАРА са открили мъртви риби не само във водата край моста, но и на брега!? Факт, който има само едно логично обяснение. Ако приемем, че чернокопа и таранките не са изскочили сами на брега, то обяснението е, че хората, които са изхвърлили умишлено рибата в реката, са разсипали част от нея по крайбрежието.

- мъртвите таранки са със странно червени перки – според ихтиолозите това е доказателство, че рибата е умъртвена вследствие на т.нар. “запарване”. Тоест била е уловена и поставена например в полиетиленов плик или друг съд. Симптомите при отравяне във водата са съвършено различни.

- всички видове риба, които виреят в река Ропотамо са живи.

- няма ни най-малка вероятност реката да е замърсена от ремонт на лодки, тъй като такъв никога не е извършван в резервата. В момента действително плавателните съдове се ремонтират, но това става в Приморско, където лодките са изтеглени. Ще посочим само най-очевадната причина. За ремонт на плавателни съдове са необходими специализирана платформа, инструменти и техника, каквито в резерват Ропотамо няма и не може да има.

Концесионерът на резервата се оплаква, че това е трета поред атака срещу него и неговата дейност. В декларация до медиите "Венис Марина", която придоби скандална слава покрай журналистическо разследване за извършване на незаконна строителна дейност в "Ропотамо", заявява, че опетняването на името ѝ е започнало именно от този случай. Компанията все още не приема, че е извършила незаконна дейност с ремонта на дървено заведение до атракциона с лодки по реката, макар че заради това вече ѝ беше наложена глоба.

  • Етикети:

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички